Letette a magyar állampolgársági esküt Szeles Mónika

MNO

2007. június 7., csütörtök 16:23

Teljes titoktartás közepette a napokban letette a magyar állampolgári esküt Szeles Mónika. Az egykori Jugoszláviában, a vajdasági Újvidéken született balkezes teniszező pályafutása a család Egyesült Államokba költözését követően teljesedett ki.
Az 1994-ben amerikai állampolgárságot kapott Szeles új hazája színeiben szerepelt az olimpián (1996 és 2000), s a Federation Kupa csapatában is, melyben háromszoros győztes volt (1996, '99 és 2000). Hosszú éveken át a sportág legjobbjai között szerepelt, világelső volt. Pályafutásában jelentős törést okozott emlékezetes hátbaszúrása (egy fanatikus Graf-szurkoló támadta meg Hamburgban, 1993-ban), amelyet követően két évig nem lépett pályára. Szakmai pályafutását a család, és elsősorban édesapja, Szeles Károly irányította, aki 1998-as haláláig Mónika edzőjeként is dolgozott. A kilencvenes években hosszabb-rövidebb ideig több magyar éljátékos (Krasznai Zoltán, Noszály Sándor) is segédkezett edzőpartnerként Mónika felkészítésében.

(sportforum.hu)

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.