Magas elismerést kapott a Knesszettől Németh Sándor

MNO

2009. december 8., kedd 15:48

Az izraeli parlament, a Knesszet és a Zsidó Világkongresszus közös díját idén Németh Sándor vezető lelkésznek ítélték oda. A Hit Gyülekezete alapítója az antiszemitizmussal és az Izrael-ellenes szélsőségekkel szembeni több évtizedes kiállásáért első európai keresztény vezetőként részesült a magas elismerésben.
A díjat 2009. december 8-án David Rotem, a Knesszet alkotmányügyi bizottságának az elnöke adja át Németh Sándornak Jeruzsálemben. A Knesszetben 2004-ben alakították meg azt a bizottságot, amelynek a célja, hogy „közvetlen kommunikációt, együttműködést és koordinációt építsen ki a Knesszet és a világ különböző részein élő keresztény vezetők között”.

A bizottság széles körű, konszenzusos alapokon nyugszik: valamennyi jelentős izraeli parlamenti párt képviselői megtalálhatók sorai között. A két szervezet közös díját most először ítélték oda európai keresztény vezetőnek.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.