Megalakult a Fidesz–KDNP-frakciószövetség

Orbán Viktor az elnök, Semjén Zsolt a társelnök

MNO,

2006. május 4., csütörtök 17:12

A Magyar Szolidaritás Szövetsége néven megalakult a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószövetsége, amelynek elnöke Orbán Viktor, társelnöke Semjén Zsolt. Hétfőn megalakul a Fidesz és a KDNP önálló képviselőcsoportja, és mindkettő megválasztja saját frakcióvezetőjét.
A Magyar Szolidaritás Szövetsége néven megalakult a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószövetsége, amelynek elnöke Orbán Viktor, társelnöke pedig Semjén Zsolt – jelentette be a két pártelnök a Fidesz alakuló frakcióülését követő sajtótájékoztatón.

Hétfőn megalakul a Fidesz és a KDNP önálló képviselőcsoportja, és mindkettő megválasztja saját frakcióvezetőjét, akire Orbán Viktor és Semjén Zsolt közös előterjesztést tesz. Semjén Zsolt kérdésre válaszolva elmondta: eddig 23-an jelezték, hogy a KDNP-frakcióban kívánnak dolgozni.

Orbán Viktor elmondta azt is, hogy elfogadtak egy dokumentumot, amelyet szintén hétfőn szeretnének majd aláírni. Ez a dokumentum a frakciószövetség legfontosabb működési elemeit, illetve egy politikai helyzetértékelést tartalmaz, amely kimondja, hogy ez a frakciószövetség alkotó ellenzékként vesz majd részt az Országgyűlés munkájában – írja a Fidesz honlapja.

A mai frakcióülésen részt vett a Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja is – közölte Orbán Viktor. Ezután felhívta a figyelmet az európai mintákra: a CDU és a CSU pártszövetség frakcióegyüttműködésére, illetve az Európai Néppárt parlamenti frakciójára, amely a kereszténydemokratákat és a konzervatívokat fogja össze. Hozzáfűzte: döntés született arról, hogy havonta egyszer a frakciószövetség ülésén európai kérdésekkel foglalkoznak majd az EP-képviselők jelenlétében.

Semjén Zsolt a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szövetségkötés és a KDNP újraszervezése Varga László idejében kezdődött. Semjén szólt arról is, hogy a 2006-os választások eredményeként a KDNP újra parlamenti párt lett. Úgy fogalmazott: a két frakció közötti együttműködés biztosítja, hogy a sajátos KDNP-hangsúlyok megjelenhessenek, mind a hagyományos értékek védelme, mind a keresztényszociális gondolatok jegyében.

(Gazdasági Rádió, MNO)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.