Pécsi botrány

1999. december 21., kedd 00:00

Mintegy negyven darab, ötágú vörös csillaggal díszítették fel a pécsi Széchenyi téren felállított karácsonyfát - tudatta lapunkkal közleményben Körömi Attila fideszes parlamenti képviselő. A politikus közölte: nem tudja, kik állították a fát, ezért a város jegyzőjéhez fordult. A büntető törvénykönyv szerint ugyanis a legenyhébb fokozat szerint is vétséget követ el az, aki ötágú vörös csillagot, illetve azt ábrázoló tárgyat használ vagy közzétesz.Körömi Attila azért is találja rendkívül súlyosnak az ügyet, mert a vörös csillagok az egyik legjelentősebb egyházi ünnep szimbólumán, a karácsonyfán találhatók. Körömi kérte a jegyzőt, hogy távolíttassa el az önkényuralmi jelképeket a fáról. A jegyzőt nem tudtuk megkérdezni, mert hivatalában lapunkat úgy tájékoztatták: szabadságon van.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Emese

Mint egy régi Trabant: méltatlan állapotok a dél-pesti centrumkórházban

Elavult műszerek, lepusztult épületek, menekülő szakszemélyzet. Siralmas a helyzet.

Kósa András

„Illiberális rezsimekben nincs konszolidáció, még durvább dolgok jöhetnek”

Orbán Viktor egyirányú utcában halad, március 15-ei fenyegetőzése is csak egy újabb állomás volt. Interjú Krekó Péter politikai elemzővel.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Seszták beismerése és a Tolvajok utcája: megvan Kisvárda „nettó befizetője”

Milyen áron készülnek az ország keleti csücskében búvó kisvárosban a nagy látványberuházások?

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.