Rendőrnő szupergyors kezekkel

MNO, PL

2010. március 27., szombat 10:46

Fél lábbal már belépett a párizsi gyors- és gépíró világbajnokságra Simon Antalné, a megyei rendőr-főkapitányság közalkalmazottja, a főkapitány titkárnője.
Gyorsírásban ugyanis magyar bajnok lett a háromfordulós versenyen. Az országos bajnokság első fordulójában négyszázan, a másodikban hatvanan, a döntőben pedig már csak harmincan versenyeztek. Hétperces szöveget kellett jegyzetelniük, a győzelmet Simon Antalné 170 szótagos teljesítményével érte el. A gépbe áttett szöveg 2,5 oldalnyi volt, s ebben mindössze három hibát vétett, beleértve a helyesírást is. Gépírásból, mint mondta, a 17. helyen végzett az előző évek 8-12. helyeivel szemben. Így az összetett versenyben a hetedik lett.

Hazánkban három kategóriában rendezik meg a bajnokságot. Az első kettőben azok indulnak, akik mindennapi munkájuk során is használják a gyorsírást, mint például a parlamenti gyorsírók. Érdekes, hogy ők gépírásban nem is indulnak, mert abból nem jók. A C kategóriában a gyorsírótanárok és azok mérik össze tudásukat, akik munkájuk során ritkábban használják ezt a rövidítéseken alapuló jegyzetelést. A világbajnokságon azonban már egy kategóriában kell versenyezniük.

(teol.hu)

A szerkesztő ajánlja

Lándori Tamás

Nem tűnt őrültnek a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.