Seszták Ágnes: Beszél a Tisztelt Ház

MNO

2008. szeptember 27., szombat 14:47

Seszták Ágnes: Jakupcsek Gabriella tévériporter, akit sokan vélnek a legokosabb nőnek a média környékén, a Fábry-show felvételén elárulta, mi volt a komoly kifogás ellene a TV2-ben. Túl sok szót használ, túl sok szót ismer. Ha ez igaz, egy csapásra megoldódik a gyötrő talány, miért azok vezetik a tévériporterek listáját, akik. Egyébként hány szót érdemes használni a hétköznapokban? A kuss, a fogd be a pofád, a köcsög, a k. anyád, a szemét megkülönböztetett, mondhatni kiemelt helyet élveznek a napi érintkezés szótárában. Komolyan elemezték egy tévéműsorban, mennyire helyénvaló a trágár beszéd a színpadon, filmeken, mert a valóságot adja vissza. Most megjelenik a szlengszótár, segítséget nyújt azoknak, akik lemaradtak. Fájdalom, de az értelmező szótárt, a helyesírási tanácsadó szótárt mélyen leárazva kínálják a kiadók és a könyvesboltok. Vajon miért? Azelőtt ezek alapkönyvnek számítottak.

(Magyar Nemzet, 2008. szeptember 27.)

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.