Tarlós: Nem szabad, hogy feledésbe merüljön mindez

MNO,

2010. március 14., vasárnap 13:48

Kárpátalján, Szolyván a málenykij robotra elhurcoltak tiszteletére létrehozott emlékparkban koszorúzott Tarlós István, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője. A második világháború után a szovjetek ide gyűjtöttek össze 40 ezer magyar férfit. Többségük innen a sztálini lágerekbe került, és soha nem tért haza.

„Ez is egy holokauszt volt, ahol magyar és német embereket tízezer számra kínoztak a szó szoros értelmében halálra. Már mielőtt elvitték őket a málenykij robotra, itt, az itt létesített táborban is nagyon sokan meghaltak. Nem szabad, hogy feledésbe merüljön mindez. Itt koszorúztunk az ő emlékükre, és voltaképpen ezzel is a magyar történelem bizonyos napjaira világítunk rá, amelyek sokáig árnyékban maradtak” – mondta a Duna TV-nek Tarlós István, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője.

(dunatv.hu)

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.