Több tízezer új munkahely jöhetne létre?

MNO

2011. március 22., kedd 16:44

A Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület (FBN-H) az általa kidolgozott munkahelyteremtő programjával a kormányhoz fordul a lehetséges együttműködés szándékával – közölte a szervezet kedden.
Az egyesület álláspontja szerint amennyiben az új munkahelyek teremtését a kormány tb-járulék- és adómentességgel támogatná, a családi cégek átlagosan legalább egy új munkahely létrehozását vállalnák a jövő év végéig.

A bölcsőprogramnak nevezett projekt a kidolgozói szerint összességében több tízezer, akár százezer munkahely megteremtését tenné lehetővé, és több tízezer munkanélkülit, illetve jövedelem nélküli státuszban lévő potenciális munkavállalót vonna be a munkaerőpiacra. Egy-egy új munkahely megteremtése pedig akár több millió forintos beruházást is jelenthet, és az egyesület szerint a program hozzájárulhat a fekete- és szürkegazdaság kitisztulásához is.

A Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesületet kizárólag magyar tulajdonú vállalkozások alapították. Az egyesület integrációs, képzési, kutatási támogatást nyújt, valamint elősegíti a tagok együttműködését, tapasztalatcseréjét, érdekeik érvényesítését. Tagja a legjelentősebb hasonló nemzetközi szervezeteknek.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.

Stier Gábor

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem nagyon számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.