Ügyészre támadt, börtönbe mehet

MNO

2011. január 16., vasárnap 14:29

A Központi Nyomozó Főügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatását annak a budaörsi férfinak, aki egy üzletben rátámadt az ellene folyó büntetőügyben a vádat képviselő ügyészre – közölte az ügyészségi szóvivő vasárnap.
A nyomozó bíró hétfőn dönt az ügyben – tette hozzá Fazekas Géza. Mint azt pénteken megírtuk, az ügyészre támadó férfit hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség. Az ügyészség akkori közleménye szerint Cs. Gyula és társa ellen önbíráskodás bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt – a Budaörsi Városi Ügyészség vádemelése nyomán – a Budaörsi Városi Bíróságon folyik büntetőeljárás.

A gyanú szerint a férfi január 9-én egy budaörsi élelmiszerboltban – a büntetőügyével összefüggésben – előbb hangosan szidalmazta az ügyészt, majd „a nyakát megfogta, a fejét a kezével megtolta”. Az ügyész – utalva ügyészi mivoltára és arra, hogy az ügyről a bíróságon döntenek – felszólította a férfit, hogy cselekményét hagyja abba, de Cs. Gyula ennek nem tett eleget. A férfi az üzletből távozó ügyésznek ismét nekitámadt, tovább szidalmazta, igyekezett őt a parkolóban fellökni, majd megfenyegette, és a gépkocsijával elhagyta a helyszínt. Cs. Gyula az őrizetbe vétel és a gyanúsításközlés ellen panaszt jelentett be, tagadva a bűncselekmény elkövetését.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.