Új vezető Kárpátalja élén

MNO

2010. március 19., péntek 11:31

Viktor Janukovics ukrán elnök csütörtök este Olekszandr Ledida üzletembert, a Régiók Pártja (PR) kárpátaljai szervezetének vezetőjét nevezte ki a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal elnökévé.
Az Ungvári járásban született 53 éves politikus-üzletember Oleg Havasit váltja a Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye kormányzói posztján. Az új megyei vezető, akinek a régió szálloda- és faiparában vannak érdekeltségei, 2004 óta áll a PR kárpátaljai szervezetének élén, évekkel ezelőtt Kárpátalja kormányzóhelyettesi tisztét töltötte be.

Az ukrán államelnöki hivatal tájékoztatása szerint Olekszandr Ledidát szombaton iktatják be tisztségébe. Az ukrán elnök csütörtökön az ország 14 megyéjének az élére nevezett ki új vezetőket.

(MTI)

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.