Újabb tízmilliók a baráti körnek

Magyar Nemzet,

2007. február 12., hétfő 08:24

Gyurcsány Ferenc részvételével zajló események megörökítését csakúgy, mint tavaly, az idén is a Déri és Társa Bt. végezheti a Miniszterelnöki Hivatal jóvoltából. A munkákért 7,9 millió forintot kap a Magyar Narancs egykori fotósának cége, ami több mint 650 ezer forintos havi apanázst jelent.
A Szilvásy György vezette kancellária azonban másokat is támogat. Az egykori SZDSZ-es fővárosi képviselő, majd szocialista támogatású Ráday Mihály városvédő politikus 7,2 millió forintért adhat tanácsokat a kancelláriának az épített örökséggel, műemlékvédelemmel kapcsolatban. Erre a célra egyébként rendelkezésre áll állami intézményként a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal.

Héthy Lajos volt munkaügyi közigazgatási államtitkárnak 7,2 millió forint jut a költségvetésből, s a feladata a gazdasági és szociális tanács munkájának, összetételének, „stratégiai” elgondolásainak kidolgozása lesz. Hatmillió forintért oszthatja tanácsait az a Mázsa Péter „egyéni vállalkozó” is a kancelláriának, aki mellesleg tagja az államreform-bizottságnak, korábban pedig a Medgyessy-kormány gazdasági kabinetének tanácsadója volt.

Mint korábban megírtuk, az MSZP magyarellenes népszavazási kiadványait Székelyudvarhelyen legyártató cég és Szabados Tamás volt szocialista honatya, egykori oktatási államtitkár is megbízást kapott közpénzből a Miniszterelnöki Hivataltól. A hivatal nyomdai munkáit hetvenmillió forintért az a Pauker Kft. végezheti az idén, amely 2004-ben a kettős állampolgárságról szóló népszavazás előtt Székelyudvarhelyen gyártatta le a nem szavazatra buzdító szórólapokat. A nyomda Gyurcsány Ferenc cégétől, az Altus-leányvállalattól szerezte be a nyomáshoz szükséges gumihengereket.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.