Válság van, megfogják a pénzt a szerzetesrendek is

MNO,

2009. december 17., csütörtök 07:53

Olcsóbbá akarják tenni gazdálkodásukat a legnagyobb magyarországi férfi szerzetesrendek, ezért önálló céget hoztak létre; eddig tízmillió forintot spóroltak.
A Servitor Pro Multis Kft.-t négy nagy magyarországi férfi szerzetesrend alapította vagyongazdálkodása hatékonyabb működtetésére – írta a Világgazdaság. A bencés, a ferences, a jezsuita és a piarista rend, valamint szakmai partnerük, a magyar magánszemélyek tulajdonában lévő Portus Buda Group Zrt. azzal a céllal hozta létre ősszel a kft.-t, hogy támogassák a saját és a többi, kisebb szerzetesrend önfenntartó működését.

Az együttműködés gyakorlati hozadéka többek között, hogy együtt kedvezőbb pozícióból tárgyalhatnak a beszállítókkal, és olcsóbban tudják üzemeltetni, működtetni az oktatási, szociális, egészségügyi és egyéb intézményeiket. A megtakarítás főleg abból adódott, hogy idén közösen szerezték be a gázt és a villamos energiát.

(mti)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.