Világcsúccsal nyert Verrasztó Evelyn

MNO

2009. december 10., csütörtök 18:40

Gyurta Dániel délelőtti 100 m-es mellen elért kontinensrekordja után délután meg is született az első magyar világcsúcs és aranyérem az isztambuli rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. Verrasztó Evelyn 200 m vegyesen 2:04,64-es eredménnyel diadalmaskodott.
Verrasztó Evelyn a harmadik legjobb idővel került a döntőbe, a 2-es pályán úszva remekelt. A pillangó után harmadik helyen haladt Theresa Michalak és Kimberly Buys mögött, majd háton egy teszthosszas előnyt ért el. Mellen sem esett vissza, pedig ez a leggyengébb száma, igaz az eddigi világcsúcstartó, Francesca Segat alaposan megközelítette.

Gyorson aztán már ismét villogott Verrasztó Evelyn, a rekord sem lehetett ellenfele! Néhány perccel később újabb Gyurta-show-nak tapsolhatott a közönség. A 200 m mellen világbajnok magyar sztár ugyanis 56,79 mp-re javította a 100 m mell rövidpályás Európa-csúcsát, amelyet délelőtt (56,89 mp) ért el. Így a legjobb idővel került a döntőbe.

(sporthirado.hu)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.