A Wallis levele döntött?

Dékány Lóránt

2009. július 30., csütörtök 00:00

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. még 2007-ben írt ki privatizációs pályázatot a Nemzeti Lóverseny Kft.-re és a Magyar Lóversenyfogadás Szervező Kft.-re. Bár a pályázati anyagot megvásárolta a Szerencsejáték Zrt., a Danubius Hotelst is tulajdonló érdekkör, a Wallis és Winkler Márton, végül a megadott 2007. november 30-i határidőre csak utóbbi adta be a szükséges dokumentációt. A lapunkhoz eljutott iratok szerint november 29-én a Wallis levelet intézett az MNV-hez, amelynek tartalmáról biztos információk nem lelhetők fel.
Mindenesetre a vagyonkezelő végül eredménytelennek nyilvánította a pályázatot, mondván, az értékbecslések szerint a privatizációból 18 milliárd forint bevételt szerettek volna elérni, míg Winkler Márton ajánlata 17 milliárd forintról szólt. Mint a vállalkozó elmondta: valódi indoklást azóta sem kapott az állami szervezettől. Az MNV azóta nem írt ki új pályázatot az évente körülbelül egymilliárd forintos veszteséget termelő vállalatokra.

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.