Bartók rádió, emerhárom

2007. október 1., hétfő 00:00

Egyetértéssel olvastam a Magyar Nemzet szeptember 14-i számában Komoróczy György székelyudvarhelyi nyelvművelő gondolatait Közszolgálati Magyar Rádió: emeregy címmel. Én leginkább a Bartók rádió hallgatója vagyok, s egy idő óta döbbenten tapasztaltam a furcsa változásokat. A Bartók Béla: III. zongoraverseny motívum helyett a szünetjel és a bejelentkezés így szól: némi verébcsiripelés, de inkább egércincogásnak tűnő zaj után egy bájolgó női hang jelenti: Emerhárom, Bartók rádió, a klasszikus zenék rádiója. Valahányszor hallom, elképedek.
Horváth Gabriella
Budapest

A szerkesztő ajánlja

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.