Életfogytiglan a szécsényi gyilkosnak

MTI

2007. június 29., péntek 01:00

Jogerősen is tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla tegnap a szécsényi gyermekgyilkossággal vádolt Pongrácz Tamást. A táblabíróság a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölést aljas indokból elkövetettnek minősítette.
Az ítélet indokolása szerint az első fokon eljáró bíróság valamennyi bizonyítékot feltárt, az viszont nem igazolódott, hogy a sértett súlyos vérző sérüléseit ismeretlen ember okozta. A tanácselnök rámutatott arra, hogy a vádlott egy késszerű eszközt és egy hegyes végű vasrudat használt. A bíróság szerint Pongrácz tette higgadt, megfontolt magatartásra utalt. Ugyanakkor nem bizonyítható a nemi erkölcs elleni bűncselekmény. Az áldozat nagyszámú sérülése, hosszan tartó, elhúzódó szenvedése, a tizennégy szúrás, nagyfokú elvetemültségre utal, arra, hogy a vádlott kivetkőzött emberi mivoltából.
Az ítélet szerint Pongrácz Tamás két éve, április 1-jén késő este arra kérte későbbi áldozatát, hogy szálljon be kocsijába, de az nem hallgatott rá. A vádlott ettől dühbe jött, dulakodott, és többször megszúrta a lányt. A vérző fiatalt ezután autójába tuszkolta, majd a közelben lakó nagymamája családi házához vitte. Itt tovább próbálkozott vele, de a sértett ismét ellenszegült. Ekkor a férfi újból bántalmazta, majd az udvari szennyvízgödörbe lökte, két nagy követ dróttal egymáshoz erősített, és azokat az áldozat testére dobta.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.