2018. január 22.,
hétfő, Vince, Artúr napja

Archívum - Magyarnemzet

Archívum - Magyarnemzet

Hír TV

Lakásvadász – a Hír TV új ingatlanmagazinja!

Az ingatlanpiaccal kapcsolatos valós kérdések, hasznos válaszok, ötletek elismert szakértőktől vásárlóknak és eladóknak!

Tölgyesi Gábor

Csodák Békés megyéből

Ki látott már nyolcszáz fős hallgatóságot magyar verses felolvasóesten? Csak az, aki idén nyáron megfordult a Szarvasi Vízi Színházban. A Békés Megyei Jókai Színház igazgatója, Fekete Péter szerint a gazdasági válság közepette is érdemes életképes színházi elképzelésekbe befektetni. Fekete Péter, aki Vidéki Színházigazgatók Egyesületének elnöki posztját is betölti, lapunknak nyilatkozott a Színházművészeti Bizottság munkájáról is.

Kormos Valéria

Kísérők a betegágynál

Gyógyítás lelkigondozói szolgálattal a Budai Irgalmasrendi Kórházban
Hamarjában nem is tudnánk megfogalmazni, mitől szorongunk leginkább, amikor azt mondjuk: „csak egészség legyen”. A fizikai fájdalomtól, attól, hogy egyik pillanatról a másikra kiszolgáltatottá válunk? A magánytól, hogy az elmúlástól való rettegésünket nincs kivel megosztani? Bő tíz esztendeje annak, hogy a Budai Irgalmasrendi Kórházban elkötelezett emberek létrehozták a lelkigondozói szolgálatot. Ez mára teljessé vált, és Magyarországon egyedülállóan illeszkedik a gyógyítás folyamatába. Jellegzetessége, ahogyan e tevékenységben az irgalmas rend hagyományai és a nagy múltú amerikai intézményesített lelkigondozás módszerei találkoznak.

Munkatársunktól

Elkerülhetetlen száguldás a botrányba

Botrányba fulladhat egy fővárosi panelház felújítása, mert a lakók állami támogatásban bízva adták áldásukat a munkálatokra. Előfordulhat azonban, hogy mégis az ingatlantulajdonosok fizetik meg a teljes felújítást. A lakók költségei akár több százezer forinttal is megnövekedhetnek.

MN, MTI

Röviden

Bodacz Péter

Rendszerváltás készül a vendéglátásban

A béren kívüli juttatások segítségével, az adminisztráció csökkentésével, valamint az élelmiszer-biztonsági előírások egyszerűsítésével adna lendületet a kormány a vendéglátóiparnak. A kormányzati intézkedések nyomán az éttermekben akár egynegyedével is nőhet a forgalom.

Jakubász Tamás

Egykulcsos marad az adó

Egy hét múlva kerül a kormány elé a jövő évi adóváltozások részleteit tartalmazó előterjesztés. Az eddigi bejelentést kommentálva az ellenzéki pártok az egykulcsos adó bukásáról beszélnek, míg a szakértők egyfajta különadó bevezetéseként értelmezik a tervezett intézkedést, amely – becslések szerint – száz–százötven milliárdot is hozhat a közkasszának.

Munkatársunktól

Az OTP-t büntették

A többi közép-európai tőzsdénél rosszabbul szerepelt a BUX tegnap. Az OTP árfolyama valósággal zuhant, míg a Mol és a Richter jól szerepelt. Napok óta gyengélkedik a forint, tegnap jócskán átlépte a 236-os szintet a svájci frank kurzusa.

Szabó Anna

Az eurózóna küldte a mélybe a forintot

A közös uniós valutához képest két és fél éves mélypontra zuhant tegnap a forint árfolyama. Egy euróért kora délután már 293 forintot kértek. A forint így már gyengébb szintre került, mint tavaly nyáron, amikor hazánk szakított a Nemzetközi Valutaalappal. A gyengülés oka egyértelműen az euróövezet válságával kapcsolatos aggodalmak élénkülése.

Tarics Péter

Egyházi kampány a metrótól a világhálóig

Októberben ismét népszámlálás lesz Magyarországon. Jövő keddtől péntekig viszik ki a népszámlálás kérdőíveit a számlálóbiztosok a lakosok címére. Az egyházak is lázas kampányt folytatnak, hiszen a korábbi gyakorlattal ellentétben a mostani népszámlálás során nemzetiségi, nyelvi kötődésükről, vallási, kulturális gyökereikről is szabadon nyilatkozhatnak az állampolgárok.

Csibra Tibor

Azonosíthatják a csepeli áldozatokat

Rövidesen azonosíthatják a Csepelen talált ismeretlen holttesteket a szakértők, a nyomozást információikkal segíthetik a gyanúsítottak és a tanúk is.