Horvát cégé a Fonyódi Ásványvíz

Hírösszefoglaló

2004. július 13., kedd 01:00

A legnagyobb horvát magánvállalat, az Agrokor konszern vásárolta meg húszmillió euróért a Baldauf fagylaltgyárat, valamint a fonyódi ásványvíz-palackozót. Ivica Todoric, a konszern elnöke és tulajdonosa a távirati iroda közlése szerint tegnap sajtótájékoztatón bejelentette: az Agrokor a következő két-három évben legalább 35-40 millió eurót invesztál a Fonyódi Ásványvíz Kft.-be, s a konszern újabb magyar kutak megvásárlásáról is tárgyal. A Baldauf nevét a megállapodás szerint fél éven belül megváltoztatják, a fonyódi víz nagy tradícióval rendelkező neve azonban megmarad.
Ivica Todoric bejelentette, hogy a cég megkezdte a horvát Jana forrásvíz magyarországi forgalmazását, a fonyódit ugyanakkor Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában is szeretnék piacra dobni.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.