Kortárs gyűjtőhely a Belvárosban

2009. január 10., szombat 20:14

Újabb kortárs kis galéria nyílt meg Budapesten, a Belváros szívében. A Duna-parthoz közeli Viltin Galéria szubjektív keresztmetszetet próbál adni a hazai képzőművészet jelen állásáról.
A friss galéria a fiatal, most végzett alkotók mellett az idősebb generációnak is teret enged elsősorban a figurális és ábrázoló tendenciákra koncentrálva. Dián Krisztina és Iski Kocsis Tibor megfogalmazása szerint szeretnének egy nyitott, innovatív közösségi teret létrehozni, ahol az alkotók, a kurátorok, a gyűjtők és nem utolsósorban a közönség együtt gondolkodása és kommunikációja kialakulhat. A galéria második, Feszítsd ki! című kiállításán, amely január 17-ig látogatható többek között Barakonyi Szabolcs, Koncz András, Podmaniczky Ágnes, Bakos Gábor, Surányi Miklós, Szabó Klára Petra munkái láthatók. A klasszikus olaj-vászon technikával készült táblaképek az egyéntől elindulva a közösségi viszonyokba konformizálódott emberig jutnak el. Mellesleg január 7-én, 19 órától maguk a művészek tartanak rendhagyó tárlatvezetést, amely, valljuk be, sokszor elkelne hogy a laikus szemlélő értse, mit is néz egyáltalán.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.