Maradhatnak a lovicég vezetői

2010. június 1., kedd 00:00

Bár csak rövid időre, de várhatóan jövő hét szerdán meghosszabbítja a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) a Nemzeti Lóverseny (NL) Kft. két vezetőjének most lejáró kinevezését – értesült lapunk. Úgy tudjuk, a két ügyvezető, Vajtó Lajos és Farkas Ferenc szerződését legfeljebb további három hónapra érvényesítik, így majd az átalakuló állami vagyonkezelő szervezet feladata lesz a cég vezetésének hosszú távú biztosítása. A rövid idejű meghosszabbítással egyben elérhető, hogy amennyiben a vagyonkezelő újonnan felálló döntéshozói pályázatot írnak ki az NL vezető posztjaira, vagy a mostani ügyvezetők helyett másokat látnak szívesen a lovicég élén, akkor a vezetőcsere ne járjon túlzott anyagi kiadásokkal.
A két jelenlegi igazgató újbóli kinevezése ellen 269 ügetőló 9 tulajdonosa tiltakozott, ennek nyomatékosítására pedig levelet küldtek az NVT elnökének. Ebben a két ügyvezető azonnali felmentését kérték, mondván, a lóversenysport fenntartására a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) biztosítja az NL Kft. hitelét, ám a pénz nagy része szerintük nem a lóversenyzést szolgálja, hanem előnytelen szerződések miatt elfolyik.
Nemrég az MNV bejelentés alapján vizsgálatot indított az NL Kft.-nél, az ellenőrzés a cég gazdálkodására terjed ki. Emellett hűtlen kezelés miatt a rendőrség is nyomoz a lovicégnél történt esetleges hűtlen kezelés ügyében. Az eljárás a két ügyvezető ellen tett feljelentés után indult el még tavaly májusban.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.