Naturista oázis Délegyházán

Százmilliós fejlesztés

2000. május 23., kedd 00:00

Nemzetközi színvonalú sport- és szabadidőközpont épül fel öt év alatt a Pest megyei Délegyházán, a nudista fürdőzőkről híres bányatavak mellett. A helyi képviselő-testület az önkormányzati résztulajdonú Naturista Oázis Kft.-re bízta a több mint százmillió forintos beruházást.- A kétezres lélekszámú Délegyháza önkormányzata évente 1,4 millió forintot biztosít a bányatavak környezetének fejlesztésére - nyilatkozta lapunknak Bulyáki Antal polgármester. Elmondta, hogy 1983-ban, az akkori tanács a Magyar Naturista Egyesülettel kötött tizenhét éves bérleti szerződést a mintegy 23 hektárnyi területre. A megállapodás 2000. december 31-én járt volna le, azonban az egyesület, az önkormányzat, egy kft. és egy magánszemély részvételével megalakították a Naturista Oázis Kft.-t. Az elkészült ötéves program szerint évente legalább húszmillió forintos beruházással egy sportközpontot, valamint motelekkel és más szolgáltatólétesítményekkel felszerelt szabadidőbázist alakítanak ki. Az idén a területrendezésre, fásításra, illetve a zöldterületek kialakítására helyezik a hangsúlyt. A polgármester hozzátette: a község 130 millió forintos költségvetéséből juttatott pénzek nem elegendőek a grandiózus tervekhez, s hitelfelvétel mellett számítanak a hazai és a külföldi magántőkére is. A munkálatok sem az idei, sem a következő szezonban nem zavarják a látogatókat, hiszen a területre szakaszos fejlesztést engedélyeznek. Az önkormányzat és a Magyar Naturista Egyesület egyaránt tizennégy-tizennégy százalékban vesz részt a programra létrehozott gazdasági társaságban.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Emese

Mint egy régi Trabant: méltatlan állapotok a dél-pesti centrumkórházban

Elavult műszerek, lepusztult épületek, menekülő szakszemélyzet. Siralmas a helyzet.

Kósa András

„Illiberális rezsimekben nincs konszolidáció, még durvább dolgok jöhetnek”

Orbán Viktor egyirányú utcában halad, március 15-ei fenyegetőzése is csak egy újabb állomás volt. Interjú Krekó Péter politikai elemzővel.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Seszták beismerése és a Tolvajok utcája: megvan Kisvárda „nettó befizetője”

Milyen áron készülnek az ország keleti csücskében búvó kisvárosban a nagy látványberuházások?

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.