Naturista oázis Délegyházán

Százmilliós fejlesztés

2000. május 23., kedd 00:00

Nemzetközi színvonalú sport- és szabadidőközpont épül fel öt év alatt a Pest megyei Délegyházán, a nudista fürdőzőkről híres bányatavak mellett. A helyi képviselő-testület az önkormányzati résztulajdonú Naturista Oázis Kft.-re bízta a több mint százmillió forintos beruházást.- A kétezres lélekszámú Délegyháza önkormányzata évente 1,4 millió forintot biztosít a bányatavak környezetének fejlesztésére - nyilatkozta lapunknak Bulyáki Antal polgármester. Elmondta, hogy 1983-ban, az akkori tanács a Magyar Naturista Egyesülettel kötött tizenhét éves bérleti szerződést a mintegy 23 hektárnyi területre. A megállapodás 2000. december 31-én járt volna le, azonban az egyesület, az önkormányzat, egy kft. és egy magánszemély részvételével megalakították a Naturista Oázis Kft.-t. Az elkészült ötéves program szerint évente legalább húszmillió forintos beruházással egy sportközpontot, valamint motelekkel és más szolgáltatólétesítményekkel felszerelt szabadidőbázist alakítanak ki. Az idén a területrendezésre, fásításra, illetve a zöldterületek kialakítására helyezik a hangsúlyt. A polgármester hozzátette: a község 130 millió forintos költségvetéséből juttatott pénzek nem elegendőek a grandiózus tervekhez, s hitelfelvétel mellett számítanak a hazai és a külföldi magántőkére is. A munkálatok sem az idei, sem a következő szezonban nem zavarják a látogatókat, hiszen a területre szakaszos fejlesztést engedélyeznek. Az önkormányzat és a Magyar Naturista Egyesület egyaránt tizennégy-tizennégy százalékban vesz részt a programra létrehozott gazdasági társaságban.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.