Röviden

MN, MTI

2008. május 2., péntek 00:00

A rablóhiteleket vizsgálja a PSZÁF
Hamarosan témavizsgálatot indít a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az úgynevezett rablóhitelek ügyében – írja a Figyelőnet. Azokról a kölcsönökről van szó, amikor a bank vagy a hitelközvetítő olyan adósnak ajánl fel hitelt, aki nem hitelképes, vagy feltételezhető, hogy a futamidő alatt nem tudja visszafizetni a tartozást – nyilatkozta nemrégiben Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. (MN)

Jegybanki szigort vár el az IMF
A felzárkózó európai országoknak szigorúbb monetáris politikát kell követniük – olvasható a Nemzetközi Valutaalap (IMF) jelentésében. A térségbeli kormányoknak fékezniük kell a belső fogyasztás növekedését, és csökkenteni a gazdasági hiányokat, ezzel lehet mérsékelni az élelmiszerek drágulásának hatását. Az IMF szerint a térségben a monetáris szigort fokozni kell, ezt tükrözték a jegybanki kamatemelések. (MTI)

Ismét napirenden a lovi sorsa
Legkorábban április végén kerülhet a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elé a Nemzeti Lóverseny Kft. és a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. további sorsával kapcsolatos koncepció. A két cég értékesítésére, valamint a lóverseny- és a bukmékeri fogadás koncesszióba adására kiírt legutóbbi pályázat eredménytelen volt, mert az egyetlen ajánlattevő túl alacsony vételárat ajánlott. (MTI)

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.