Elkápráztatta a világot szépségével az orosz Angelina Jolie

2018. február 16., péntek 07:41, frissítve: péntek 09:02

„Hihetetlen! Elképesztő! Lenyűgöző! Egyszerre hasonlít Angelina Jolie-ra és Megan Foxra! A curlinget már csak miatta is érdemes nézni!” Már harmadik napja a férjével Alekszandr Kruselnyickijjel bronzérmet szerzett Anasztaszija Brizgalováról áradozik a világ. No nem azért, mert a vegyes páros az első olimpiai éremmel történelmet írt az orosz curlingben. Násztya szépsége kápráztatta el a világot.

Az újságírók már csak Bond-lányként emlegetik, és nagy szakmai hozzáértéssel azt boncolgatják, hogy az orosz curlingcsapatot mintha modellügynökségek válogatták volna össze. Előbb Ljudmila Privivkova, majd Anna Szidorova, végül Anasztaszija Brizgalova láttán kapkodja mindenki a fejét. „Természetesen örülök a bókoknak, ám az érmeket nem a szépségre adják” – reagált a hirtelen jött népszerűségre a Sportbox.ru portálnak Brizgalova.

 
Anasztaszija Brizgalova
Twitter
 

A fiatal Násztya egy hirdetésre jelentkezve került kapcsolatba a sportággal. „Kezdetben semmi nem sikerült, de nem olyan vagyok, aki feladja” – emlékezett a kezdetekre újságíróknak Brizgalova. Szásával 2009-ben ismerkedtek meg, de csak 2012-ben kezdtek el találkozgatni.

Az edzők eleinte ellenezték, hogy egy párban versenyezzenek. Úgy gondolták, a szerelem nem segíti az összpontosítást. Így csak 2015-től lökik a követ és söprik a jeget együtt. Az orosz bajnokságon azonban kiestek a negyeddöntőben, és majdnem szétment a pár. Természetesen csak mint curlingesek. Aztán a pályán is egyre jobban összecsiszolódtak. Világbajnoki győzelmüket 2017-ben esküvővel ünnepelték, az olimpiára pedig már esélyesként érkeztek. A döntőtől Alekszandr utolsó, sikertelen dobása ütötte el őket, a bronzért azonban a norvégokat simán legyőzték. Így szerezték meg az első olimpiai érmet az orosz curling számára.

Azóta Násztya fotói bejárták a világsajtót, és sok férfi miatta szerette meg a téli olimpiát. Hirtelen nagy lett a curling tábora. Az oroszok pedig Brizgalova szépségével annyi botrány után végre levették a lábáról a világot. Anasztasziját az egyik napról a másikra tízezrek kezdték el követni az Instagramon. Rájuk fért már egy kis siker. Ha már azok a fránya érmek olyan lassan jönnek, sőt még a hokisok is vereséggel kezdtek!

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes
 
Brizgalova a vegyes páros bronzérméért küzd 2018. február 13-án
Fotó: Wang Zhao / AFP
 

 

 
Anasztaszija Brizgalova férjével, Alekszandr Kruselnyickijjel
Twitter
 

 

A szerkesztő ajánlja

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.

Stier Gábor

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem nagyon számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.