Kovács: Rossz döntést hozott Andor

WA

2012. február 22., szerda 18:18

Kovács László szerint Andor László magyar uniós biztos rossz döntést hozott, amikor egy másik program miatt nem vett részt az Európai Bizottság szerdai ülésén, ahol azt javasolták: jövő januári hatállyal függesszék fel 495 millió euró Magyarországnak szánt felzárkóztatási támogatás folyósítását, mert az ország nem teljesítette deficitcsökkentési kötelezettségeit.

Az MSZP alelnöke az MTI kérdésére szerdai budapesti sajtótájékoztatóján viszont arra is felhívta a figyelmet, hogy ha ott lett volna, Andor László akkor sem szavazhatott volna a javaslat ellen, az uniós biztosok ugyanis nem képviselhetnek nemzeti érdeket a testületben, a helyes döntést segítve elmondhatnak azonban olyan információkat az őket delegáló országokról, amelyeket a többi biztos esetleg nem ismer.

A szocialista politikus – aki Andor László előtt, 2004 és 2009 között uniós biztosként dolgozott – ugyanakkor hangsúlyozta: méltányosnak tartja az Európai Bizottság javaslatát, mivel az az év végéig lehetőséget ad a kormánynak arra, hogy korrigáljon és elkerülje a pénzügyi szankció életbe léptetését.

Korábban megírtuk, Andor László előre egyeztetett programja miatt nem vett részt az Európai Bizottság a hazánknak juttatandó kohéziós támogatás felfüggesztéséről szóló döntő ülésén, de a megvonást támogató véleményét írásban elküldte.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.