Csütörtökön már a diákoké a hely

NT

2011. december 8., csütörtök 07:09

Elkészült a több mint félmilliárd forintos iskolafejlesztés Gyulán; az Implom József Általános Iskola felújításához az önkormányzat csaknem 475 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatást nyert, amelyet 74 milliós önerővel egészített ki.

A részleteket ismertetve az önkormányzat azt is közölte az MTI-vel, hogy a munkálatok tavaly ősszel kezdődtek, és a diákok csütörtökön vehetik birtokba az intézményt.

Az iskola központi épülete új nyílászárókat és burkolatot kapott, de fejlesztették a gépészeti berendezéseket is. Az udvaron új, műfűvel borított sportpályát alakítottak ki, és új épületrésszel bővítették az intézményt. Az iskola 24 osztályteremmel, 3 szaktanteremmel (természettudományi, számítástechnikai, művészeti), 4 nyelvi szaktanteremmel, 4 csoportszobával – melyből 1 nyelvi laboratórium –, 100 ember befogadására alkalmas melegítőkonyhás új ebédlővel, valamint az iskolai közösséget egyszerre befogadni képes aulával gazdagodott.

Az építkezés költsége nettó 373,5 millió forint, a fennmaradó összeget eszközbeszerzésre fordítják: új bútorok, szemléltető és audiovizuális eszközök segítik majd a minőségi oktatást. A mostani tanévben 24 osztállyal és több mint 600 tanulóval dolgoznak.

A Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény Implom József Általános Iskola tagintézménye 1928-ban épült Gerlóczy Gedeon budapesti építész tervei alapján. Eredetileg polgári fiúiskolaként működött, majd könyvtári és múzeumi funkciót is kapott. Az akkori épület – mely Gyula belvárosában található, műemléki jelentőségű területen, s a helyi védettségű épített értékek közé tartozik – szinte változatlan formában ma is áll.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.