Nagy László-ügy: meglepődött a szövetség elnöke

TK

2012. június 1., péntek 16:15, frissítve: péntek 16:44

Juan de Dios Románt, a Spanyol Kézilabda Szövetség elnökét meglepetésként érte és elszomorította, hogy Nagy László egy hónappal ezelőtt bejelentette: visszatér Magyarországra.

Ráadásul – fűzte hozzá az elnök – nem tette le időben a spanyol állampolgársági esküt, és emiatt biztos, hogy a spanyol válogatott tagjaként nem lehet jelen a londoni olimpián.

Spanyol sajtóértesülések szerint Nagy László a megadott határidőig, múlt péntekig nem tette le a spanyol állampolgársági esküt, így a spanyol kézilabda-válogatottal biztosan nem lehet ott a londoni olimpián. Bővebben>>>


Juan de Dios Román pénteken elmondta: három évvel ezelőtt a Barcelona átlövője jelezte, a spanyol válogatottban akar játszani, kivárja a hároméves előírt időszakot, s 2009 nyara óta nem fogadta el a magyar válogatottba szóló meghívókat. Nagy aztán tavaly februárban le is mondta a magyar válogatottságot.

„Ezzel egy időben megkezdődött a honosítási eljárás, és mivel jelezte, hogy a spanyol válogatottban szeretne játszani, a folyamat felgyorsult” – tette hozzá a szövetség elnöke. Utalt rá, hogy ez nem volt nehéz, hiszen Nagy 2000 óta már Spanyolországban él.

Román hangsúlyozta: nagyon meglepődött, amikor Nagy bejelentette, kapcsolatba lépett az MKB Veszprémmel. A magyar klub egyelőre nem reagált a játékos esetleges leigazolásáról szóló hírekre, ráadásul a BL-győztes, spanyol bajnok és kupagyőztes átlövőt még egyéves szerződést köti a Barcelonához, így ki kellene őt vásárolni.

„Szomorúságot érzek és meg vagyok lepve az ügy miatt, mivel mi mindig azon gondolkodtunk, hogy mi lenne a legjobb a spanyol kézilabdázásnak és a játékosnak” – fűzte hozzá a vezető.

Az még távolról sem dőlt el, hogy Nagy László – aki egyelőre nem nyilatkozik az ügyben – visszatér-e a magyar válogatottba. Mindenesetre a norvégok elleni világbajnoki selejtezőre (június 10. és 16.) nem kapott meghívót Mocsai Lajos szövetségi kapitánytól. Az olimpiai kereteket július 5-ig kell leadni.

A magyar és a spanyol válogatott azonos csoportban szerepel majd Londonban.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.