A Lopez família balszerencsés napja

KoG

2012. augusztus 10., péntek 19:00, frissítve: péntek 19:08

A Lopez családot hárman is képviselik a londoni olimpián tekvondóban, a péntek azonban meglehetősen pocsékra sikerült számukra.

Jean Lopez az amerikai tekvondóválogatott szövetségi kapitánya, míg két testvére, Diana és Steven indulóként van ott Londonban, illetve csak volt.

Steven kétszeres olimpiai bajnokként esélyesnek számított a 80 kiló alattiak mezőnyében, de már a selejtezőben elvérzett az elsőként rangsorolt azerbajdzsáni Ramin Azizov ellen, aki 3-2-re nyert ellene. Ráadásul a vigaszágról is lemaradt, miután Azizov búcsúzott a negyeddöntőben, de egy bokasérülés miatt amúgy is kétséges volt, hogy vállalni tudja-e a további mérkőzéseket, ha úgy alakul. Steven a sydneyi és athéni arany mellett Pekingben bronzérmet nyert.

Húga, Diana szintén a harmadik helyen végzett Pekingben, ő az 57 kg alattiak mezőnyében. Bátyjához hasonlóan ő is már a selejtezőben kiesett csütörtökön, neki a térde ment szét. Mivel az őt legyőző Vu Csing-jü a döntőig menetelt, a vigaszágon mehetett volna egy újabb bronzért, de a finn Suvi Mikkonen útját állta, így ő is hoppon maradt.

Fotó: Europress/AFP

Forrás: nytimes.com

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.