Arany- után ezüstérmet nyert Sors Tamás

TK

2012. szeptember 4., kedd 19:43, frissítve: szerda 15:02

Sors Tamás ezüstérmet nyert kedden a 400 méteres gyorsúszásban a londoni paralimpián.

A múlt csütörtökön 100 méter pillangón aranyérmes pécsi versenyző – aki 400 m gyorson Pekingben bronzérmet nyert – 4:24.34 perces eredménnyel, a hetedik idővel került a fináléba, így ott az egyes pályát kapta. A délelőtti előfutam után még arról beszélt, hogy jól érezte magát a vízben, de nagyon erős a mezőny, ezért a döntő előtt azt a célt tűzte ki maga elé, hogy ne legyen utolsó.

Ehhez képest az első 200-on még nem volt ott a legjobb négyben, az utolsó 50 méterre azonban már harmadikként fordult. A záróhosszon aztán elképesztő tempóban úszva 4:17.95 perces idővel ért célba, csaknem hét másodperccel lemaradva a 4:10.88-as világcsúccsal győztes ausztrál Brendan Hall mögött.

A 20 éves Sors a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte meg Londonban.

„Nem vártuk ezt a csodálatos eredményt Tamástól, fantasztikusan versenyzett” – fogalmazott az MTI-nek nyilatkozva Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya.

Sors nem tudja, hogy csinálta

„Azóta is ezen gondolkozom, hogy ez miként sikerült. Nagyon jól ment az úszás, kettővel mellettem a spanyol srácot figyeltem, vele akartam menni, mert azt gondoltam, hogy ő biztosan érmet nyer – nyilatkozta a fantasztikus úszást követően Sors Tamás. – Az utolsó százon aztán vettem egy nagy levegőt, és mindent beleadtam, a vége is nagyon jól jött ki. A továbbiakban még 50 és 100 gyorson, valamint 200 vegyesen indulok itt Londonban. Főleg az utóbbit várom, mostanában már a mell is egészen jól ment.”

Sors: Az utolsó 100-on jött a „maxi gáz”

Sors Tamás a Lánchíd Rádiónak úgy fogalmazott, bár edzői bíztak benne, leginkább magát lepte meg ezzel a második helyezéssel. Mint elárulta, nem hitte, hogy ennyi erő lesz benne, de úgy állt a startkőre, hogy tiszta erejéből meghajtja ezt a versenyszámot. „Élveztem, hogy együtt megyek a futammal, boldogan úsztam, nagyon nagy küzdelem volt”. Saját bevallása szerint jobban örült ennek a 400 gyors ezüstnek, mint a korábbi 100 pillangó aranyának. „Hatalmas nagy verseny volt, látszott, hogy a sok munka, meghozta gyümölcsét” – tette hozzá a klasszis. Sors elárulta még, nagyon várja a 200 méter vegyest, hisz ez a 400 gyors nagyon jó jelző volt számára, hogy bírja a hosszabb távot is.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: „Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán”

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Nem tűnt őrültnek a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.