Fejet hajt Phelps előtt a NOB elnöke

PR

2012. augusztus 1., szerda 07:39, frissítve: szerda 10:18

Külön nyilatkozatban gratulált Michael Phelpsnek a kedden beállított olimpiai rekordhoz Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

Rogge abból az alkalomból fejezte ki jókívánságait az amerikai csodaúszónak, hogy kedden szerzett újabb aranyérmével és egy újabb ezüsttel az olimpiák történetének legeredményesebb sportolójává vált. A 27 esztendős Phelps a 4×200 méteres gyorsváltóban aratott győzelme révén immár 15. aranyérmét szerezte meg, 200 méteres pillangóban pedig egy újabb ezüstéremnek örülhetett. Az amerikai úszó ezzel összesen 19 éremmel rendelkezik, a 15 arany mellett 2-2 ezüsttel, illetve bronzzal.

Conor Dwyer, Michael Phelps, Ryan Lochte és Ricky Berens
Conor Dwyer, Michael Phelps, Ryan Lochte és Ricky Berens
Fotó: Europress/AFP


Az újabb érmek azt jelentették, hogy Michael Phelps már nemcsak az aranyak tekintetében, hanem a medálok számában is minden idők legjobbja lett. Az eddigi rekordot 18 olimpiai éremmel Larissza Latinyina szovjet tornász tartotta. A világhírű tornásznő az ötvenes–hatvanas években halmozta az ötkarikás győzelmeket.

Nyilatkozatában Jacques Rogge egyebek mellett hangsúlyozta, hogy Michael Phelps olimpiai történelmet írt. „Fejet hajtok az egyedülálló teljesítmény előtt” – fogalmazott.

Fotó: Europress/AFP

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.