Hatosra bronzcsata vár

BuL

2012. augusztus 10., péntek 16:40, frissítve: péntek 20:55

Hatos Gábor az elődöntőben kikapott, így az esti programban a bronzéremért léphet szőnyegre a szabadfogású birkózók 74 kilogrammos kategóriájában az olimpia pénteki versenynapján.

Az idén és tavaly Európa-bajnoki, 2010-ben pedig világbajnoki bronzérmes magyar birkózó a döntőért a kétszeres vb-ezüstérmes Szaed Gudarzi ellen lépett szőnyegre. Az iráni a pekingi olimpia bronz- és ezüstérmesét is búcsúztatta, előbb a bolgár Kirill Terzijevet, majd az üzbég Szoszlan Tigijevet győzte le.

Az elődöntőben a szép számú és nagyon hangos iráni szurkolótábortól támogatott Gudarzi 25 mp után ledöntötte Hatost, s megszerezte a vezetést. A menet második fele is az övé volt, egy lábramenés után mögékerüléssel szerzett újabb pontot.

Fotó: Kollányi Péter / MTI

 

A második két perc elején ismét az iráni támadott és volt eredményes. Aztán villámgyorsan lábra ment be, majd mögékerüléssel növelte előnyét. Hatos láthatólag nem tudott mit kezdeni vele, Gudarzi végül biztosan jutott tovább.

„Hihetetlenül erős volt az iráni, pedig úgy mentem fel a szőnyegre, hogy győzni akarok” – nyilatkozott csalódottan Hatos. „Iránban még van húsz ilyen kaliberű birkózó, sok edzőpartnerrel gyakorolhat, ennyivel jobb. Én annyit dolgozom, mint egy gép, de vannak helyzetek, amelyre nem lehet felkészülni.”

„Az volt a terv, hogy kifárasztja az iránit, de nem sikerült. A bronzmeccsnek meg kell lennie” – mondta Gulyás István szakágvezető.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.