Két Tamás, két érem

KG

2012. szeptember 7., péntek 18:54, frissítve: szombat 11:51

Tóth Tamás ezüst-, Sors Tamás pedig bronzérmet szerzett pénteken 100 méteres gyorsúszásban a londoni paralimpián.

Az S9-es kategóriában érdekelt két magyar 62, illetve 85 század másodperccel maradt le a győztes ausztrál Matthew Cowdrey mögött. A húszéves úszók a magyar küldöttség 12., illetve 13. érmét szerezték a brit fővárosban.

Tóth győzött selejtezőjében, és az egész mezőnyt tekintve a negyedik idővel ment tovább, az akkor még két éremnél tartó Sors Tamás a harmadik helyen ért célba az előfutamban, és összesítésben hetedikként lett döntős. A kora esti fináléban aztán mindketten felülmúlták délelőtti eredményüket, és a fülsiketítő hangorkánban végül 56,46 és 56,69 mp-et úsztak, így 62, illetve 85 század mp-cel maradtak le a győztes ausztrál Matthew Cowdrey mögött, aki már az ötödik elsőségét gyűjtötte be Londonban.

Elégedettek

„Szerettem volna érmet nyerni, úgyhogy természetesen nagyon örülök, hogy már két ezüstöt szereztem” – nyilatkozta Tóth Tamás. „Ma úsztam a legjobban itt Londonban, megérte ilyen keményen készülni a paralimpiára.”

Sors Tamás nem bánta, hogy épp magyar vetélytársa előzte meg a hajrában: „Hihetetlenül boldog vagyok, hogy érmesek lettünk! A tegnapi 200 vegyes után, amelynek az előfutamában kizártak, nagyon motivált voltam, mindenképpen meg akartam szerezni az ott elveszített bronzot. A benyúlás nem igazán sikerült, de mivel Tomi előzött meg, így nem bánom.”
Tóth és Sors remeklésének köszönhetően a magyar csapat 2 aranynál, 5 ezüstnél, 6 bronznál tart a brit fővárosban, mellyel tovább javította eredményét a 2008-as pekingi – egy aranyból és öt bronzból álló – terméshez képest.

Érmes úszóink: Tóth Tamás (balra) és Sors Tamás
Érmes úszóink: Tóth Tamás (balra) és Sors Tamás
Fotó: Beliczay László / MTI

Sors Tamás Londonban eddig nyert 100 méter pillangón, másodikként végzett 400 gyorson, míg a 200 méteres vegyes úszás előfutamában pedig kizárták. Tóth Tamás 50 méter gyorson már szerzett egy ezüstérmet, 200 méter vegyesen negyedik lett, 100 háton pedig hatodikként csapott a célba.

Forrás: MNO, MTI

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann

Szigetvári Viktor: Visszalépünk két LMP-s javára

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Habony Árpád inkább szak, mint ember, de a munkájához ért. Interjú.

Vég Márton

Titkos budapesti albérletek menekülteknek

Azt is eltitkolta a kormány, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára.

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.