Negyedik helyen végzett Tóth Tamás

NT

2012. szeptember 6., csütörtök 19:33, frissítve: csütörtök 20:04

Az úszó Tóth Tamás a negyedik helyen végzett csütörtökön 200 m vegyesen a londoni paralimpián.

Az S9-es kategória kora esti fináléjában – amelyből hiányzott a délelőtti előfutamok során szabálytalan forduló miatt kizárt Sors Tamás – a hetedik idővel döntős Tóth 2:21.04 perc alatt ért célba. Az ebben a számban tavaly Eb-harmadik magyar versenyző, aki szerdán 50 m gyorson ezüstérmet nyert, mindössze 76 századdal maradt le a dobogóról.

„Nagyon elégedett vagyok a negyedik helyemmel, sajnos az egyéni csúcsomat nem sikerült megúsznom, de ez annak is köszönhető, hogy 50 méterre készültünk” – mondta el a Lánchíd Rádiónak Tóth Tamás a versenyt követően. A paralimpikon azzal kapcsolatban, hogy a 200 vegyes döntőjében csaknem 3 másodperccel jobbat ment mint az előfutamon, hangsúlyozta: reggel nagyon fájt neki az úszás, nem tudott még regenerálódni az – ezüstérmet jelentő – 50 méter gyors után.

A taktikáról elmondta: edzőjével a második 50-et határozták meg, mint erősebb etap, de sajnos ez a döntő során nem jött össze. „A pillangó rengeteg erőt igényel, a hátúszásra már elfogy a tartalék” – fogalmazott. A paralimpián elért helyezéseiről szólva annyit mondott, hogy elégedett az eredményekkel, az egyéni csúcsok sajnos elmaradtak, de ha 100 gyorson nyerne egy medált, boldogan térne haza.

A sportlövőknél Gurisatti Gyula a 13., míg Dávid Krisztina a 16. helyen zárt az 50 m szabadpisztoly küzdelmeiben. Az asztaliteniszezők csapatversenyének negyeddöntőjében a Csonka András, Berecki Dezső összetételű együttes 3-0-ra kikapott a spanyoloktól úgy, hogy a három meccsen csak egy szettet nyert, s ezzel búcsúzott.

Forrás: MTI, Lánchíd Rádió

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.