Pozitív doppingminta: Didzbalis is otthon marad

WL

2012. július 11., szerda 13:24

Pozitív doppingmintát szolgáltatott, így nem indulhat a londoni olimpián Aurimas Didzbalis, a litvánok 94 kg-ban Európa-bajnoki ezüstérmes súlyemelője.

A B próba még hátravan ugyan, a versenyzőt azonban ideiglenesen felfüggesztette hazája sportági szövetsége, amelyre hivatkozva kürtölte világgá Didzbalis doppingesetét egy internetes portál.

Ha az újabb analízis megerősíti az első teszt eredményét, a sportolónak vissza kell szolgáltatnia az idei, törökországi Eb-n szerzett ezüstérmét. Mivel azonban az ellenőrző vizsgálatot csak az ötkarikás játékok után végzik el, Didzbalis biztosan lemarad az olimpiáról, ami azt is jelenti, hogy Londonban egyetlen litván súlyemelő sem áll majd rajthoz.

Mint ismert, pozitív doppingteszt miatt kikerült a magyar olimpiai csapatból egy A szintes atléta, a MOB a sportolót nem nevezte a londoni olimpiára. A versenyzőt nem nevezték meg, azonban sokatmondó, hogy Fazekas Róbert neve már nincs ott a MOB honlapján lévő, az olimpiára utazó sportolók névsorában.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.