Sors Tamás szerezte az első aranyérmünket

KA

2012. augusztus 30., csütörtök 20:33, frissítve: péntek 20:26

A címvédő Sors Tamás aranyérmet nyert csütörtökön 100 méteres pillangóúszásban (S9-es sérültségi kategória) a londoni paralimpián.

Az 59,23 másodperccel világcsúcstartó, többszörös világ- és Európa-bajnok pécsi úszó – aki négy éve, Pekingben a magyar küldöttség egyetlen aranyérmét szerezte – végig vezetve diadalmaskodott az S9-es sérültségi kategória döntőjében. A húszéves sportoló az első magyar érmet nyerte Londonban. A finálé másik magyar résztvevője, Tóth Tamás hetedikként csapott célba.

„Szerettem volna világcsúccsal nyerni, persze ezzel együtt örülök az első helynek” – nyilatkozta a döntő után Sors. „Láttam a végén, hogy jön az ausztrál, és imádkoztam egy jó benyúlásért, sikerült. Külön öröm számomra, hogy öt éve veretlen vagyok ebben a számban, és az, hogy nem lett világcsúcs, azt jelenti, hogy maradt még bennem. Jó formában érzem magam, két súly helyett már két rakéta van a lábamon, várom a holnapi 100 méter hátat. Az uszoda hangulata fantasztikus volt, annyira izgultam a hangzavarban, hogy csak a végén mertem felnézni a lelátóra. Köszönöm, hogy ennyi magyar szorított nekem!”

Sors Tamás, nyakában az aranyéremmel
Sors Tamás, nyakában az aranyéremmel
Fotó: Europress/AFP


Anatolij Petrov tanítványa pénteken 100 háton, majd a későbbiekben (időrendben haladva) 400 gyorson, 50 gyorson, 200 vegyesen és 100 gyorson is elindul Londonban, utóbbi számban és 400 gyorson bronzéremmel zárt a 2008-as játékokon.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.