Szellemváros lett London egyes kerületeiből

BL

2012. augusztus 8., szerda 14:19, frissítve: szerda 14:37

Drasztikusan visszaesett a turisták száma Londonban az olimpia alatt. Ötödével kevesebben vannak a megszokottnál, de a londoni nevezetességek látogatóinak száma is 40 százalékkal zuhant.

Elijeszti az olimpia a turistákat Londonból. A belvárosban 15-20 százalékkal kevesebben vannak, mint tavaly ilyenkor. Csak az van a brit fővárosban, akit az olimpia érdekel. „Korábban idejöttem, vásároltam, kávéztam és most megyek szurkolni. Kevesen vannak, nagyon kényelmes minden” – mondja egyikük.

A londoni nevezetességek, múzeumok, paloták, könyvtárak üzemeltetőit tömörítő szervezet adatai szerint az olimpia első hetében 40 százalékkal csökkent a forgalom. Panaszkodnak a taxisok is, az ő rendeléseik 30-40 százalékkal estek vissza, elsősorban azért, mert nem használhatják az olimpiai sávokat, így nem éri meg taxiba ülni. A VisitBritain, a kormány turisztikai ügynöksége egyenesen aggasztónak nevezte, hogy London egyes kerületeiből – ahogy ők fogalmaztak – szellemváros lett.

„Az olimpia előtt mindenki azt mondta, hogy rengetegen lesznek, de ez nem így történt. Az ilyen piacokra a turisták nem is jönnek, de most a helyiek se, az egész kong az ürességtől. A mai forgalmam 5 font volt” – panaszkodott egy árus.

Meglepő módon a turisták közül a legtöbbet a kínaiak költik: átlagban 200 fontot, azaz 70 ezer forintot naponta. Ez még az arab olajországok turistáinál is 10 százalékkal nagyobb összeg. Igaz, Kínából csak 250 ezren utazhattak az olimpiára.

Forrás: Hír TV

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.