Egy tizenegy éves fiú oldaná meg a válságot

BL

2012. április 5., csütörtök 01:45

Egy tizenegy éves kisfiú keltett feltűnést a görögországi válság megoldására irányuló tervével egy gazdasági pályázaton.

Jurre Hermanns holland diák 100 eurós nyereményt és elismerő szavakat zsebelhetett be a Wolfson Gazdasági Díj zsűrijétől. Jurre mindössze féloldalas szöveget és egy egyszerű rajzot küldött a pályázatra.

Jurre szerint a problémákat megoldaná, ha Görögország kilépne az eurózónából. A görögöknek egytől egyig a bankokba kellene vinniük pénzüket, melyet egy géppel drachmára váltanának. Az euróval a görög bankok kiegyenlítenék tartozásukat. Aki nem szolgáltatja be euróját vagy külföldi bankokban helyezi el, azt meg kellene büntetni Jurre elképzelése szerint. Aztán amint kifizette adósságait, Görögország visszatérne az eurózónába.

„Remélem, segít önöknek az ötletem” – írta a 250 ezer eurós nyereménnyel járó gazdasági díjra benyújtott pályázatában a fiú, aki elmondása szerint szereti az állatokat, és szívesen játszik a barátaival. Jurre több mint 450 pályázóval együtt jelentkezett a versenyre. A kiírásról az újságból értesült, a szöveg angol megfogalmazásában édesapja segített neki.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.