A 29. hét

C.L.

2011. december 28., szerda 11:41

Lassan itt az ideje elkezdeni egy szülés-előkészítő tanfolyamot, és azon is elkezdhetsz gondolkodni, hogyan szeretnéd világra hozni a gyermeked! A 29. terhességi hétre babád már olyan fejlett, hogy a koraszüléstől is egyre kevésbé kell félned! Nemsokára bejelentkezhetsz a harmadik ultrahang-szűrésre is!

A 29. terhességi héten egyre nagyobb gondot okoz az anyukának a teste: a növekvő pocak mellett ott a vizesedés, ami természetes jelenség, de azért jó odafigyelni arra, hogy milyen mértékű. Alapesetben elég egy kismama-harisnya és sószegény étkezés, de extra erős ödéma esetén mindenképpen orvoshoz kell fordulni, ugyanis az akár terhességi toxémiát is jelezhet.

Ne ijedj meg a gyakori fickándozástól, inkább beszéld meg az orvosoddal, hogyan számold azokat! A méhösszehúzódásokat továbbra is figyelheted, és készülj fel a következő időszakban arra, hogy még plusz négy kiló biztosan feljön (sokan ezen a héten 400 grammot szednek magukra). Itt az ideje beszerezni egy szoptatós melltartót és betétet is, mert a melledből szivároghat a tej már most is.

A cikk itt folytatódik.

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.