Kimi kocsikázott egyet Valenciában

Károly Gábor

2012. január 24., kedd 17:48

A finn világbajnok kipróbált egy kétéves Renault-t Spanyolországban, hogy minél előbb visszaszokjon az F1-be. Kimi Raikkönen lelkesedése dicséretes: 300 km-t tett meg a valenciai aszfaltcsíkon.

Kimi Raikkönen nem haknizni térne vissza az F1-be, s ennek érdekében a finn világbajnok egy 2010-es versenygéppel már meg is kezdte a felkészülését az idei évre. A Ferrarival 2007-ben világbajnokságot nyert pilóta a Renault R30-as típusú gépével gyakorolhatott hétfőn és kedden, hogy minél előbb visszaszokjon a formaautók világához.

Mivel nincsen még tesztidőszak, ezért csak egy kétéves konstrukcióval tesztelhetett – igaz, ez is több, mint a semmi. Ráadásul a gyakorlásra a hivatalos gumiszállító, a Pirelli csak úgynevezett demo típusú, azaz próbagumikat tudott adni, így felesleges is lenne a köridők felől érdeklődni, mert azok nem lennének mérvadóak, összehasonlíthatóak. Azért a 32 éves pilóta így is belepakolt mintegy 300 km-t a gépbe.

A csapat hivatalos oldalán is megtalálható videón végre láthatjuk Kimit gurulni egy F1-es autóban. A Lotus promóciós videóján a finn beszélt arról is, hogy egy-két kört követően már érezte a kocsit, de hogy minden összeálljon, ahhoz több időre lesz szüksége.

„Jó volt újra autóba ülni. Eltelt néhány év, mióta utoljára vezettem F1-es autót, s természetesen időbe telik, míg visszaszokok. Az alapvető dolgokhoz – kormányzás, fékezés – sok kör nem kellett, de megtanulni az autót, az abroncsokat, s összeszokni a csapattal, az már több idő lesz” – mondta az Iceman becenévre hallgató finn.

Egyébként a csapatok hivatalos tesztidőszaka februárban, Jerezben kezdődik. Február az autósport elitkategóriájának rajongói számára már derűsebb lesz, hiszen több csapat is a következő hónap elejére időzítette 2012-es kocsijának bemutatását.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.