idezojelek

EP: a farkasok hallgatnak

A baloldal vagy valóban európai, szélsőség- és kommunizmusmentes lesz – vagy előbb-utóbb nem lesz.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Hozzáértő kommentárok szerint az Európai Parlament néppárti elnöke és a balos többség állítólag azért nem engedte napirendre venni a jobboldali képviselőknek azt az indítványát, hogy ítéljék el testületileg a brüsszeli Nemzeti Konzervativizmus Konferencia (NatCon) betiltási kísérletét, mert nem akarták, hogy ez a világbotrány téma legyen és így még jobban felhívják a figyelmet a kínos ügyre. Vagyis azt az egész szégyenletes kálváriát, ahogy a baloldali politikusok, brüsszeli kerületi polgármesterek minden inkorrektséget elkövettek, hogy ne lehessen megtartani az általuk veszélyesnek ítélt tanácskozást, nem tartják még arra sem érdemesnek, hogy az unió parlamentjében legalább szó legyen róla.

Szerintünk pedig éppen ezzel a kussolással ássák el magukat még jobban az európai közvélemény előtt. Ez még akkor is így van, ha tudjuk: a korrupt baloldali aktivista médiából semmit sem tudhat meg senki a demokráciacsúfoló örömködésen, kajánkodáson kívül. Ezzel a diktatórikus hozzáállással éppen hogy rábizonyítottak arra, hogy a tetszésükkel találkozott, szívük szerint való volt a szégyenteljes keleti típusú durva kommunista betiltás. Roberta Metsola, az EP elnöke pedig külön is szégyellheti magát, amiért egy elvben, papíron konzervatív szövetség, az Európai Néppárt képviselőjeként ilyen gerinctelen módon viselkedett. Hiába kérték meg rá, nem volt hajlandó nyilvánosan elítélni a történteket.

Még azt sem lehet mondani, hogy a nyulak vagy a bárányok hallgatnak, mert ők teljesen besoroltak a bal-, sőt szélsőbaloldalra. A helyes meghatározás: a farkasok hallgatnak. Tehát nem opportunizmusból dugják homokba a fejüket és játsszák a morális analfabétát, hanem azért, mert bekövetkezett esetükben a teljes hasonulás. Szerintük ez a szabadság. Szabad egyetérteni az amerikai demokrata, sorosista pórázon tartott szélsőbaloldallal.

Hatalmasat tévednek: nem kevesebbet lesz szó a keményvonalas sztálinista diktatúrákat lepipáló betiltásról, hanem sokkal többet. Óriási öngól volt az, ahogy megpróbálták a konzervatív nemzeti konferenciát betiltatni az euroszkeptikus alapállásra, a nemzeti hozzáállásra való, demokráciákban elképzelhetetlen hivatkozással. Elárulták ezzel, hogy ugyanúgy gondolkodnak, mint a fasiszta-kommunista terrorszervezet, az Antifa, amely kilátásba helyezte a tanácskozás elleni tüntetést, erőszakos fellépést.

Legszívesebben betiltanák, eltörölnék a föld színéről a jobboldali, nemzeti konzervatív szervezeteket és embereket. Az európai baloldal és az Antifa koalíciója viszont riasztó perspektíva, ezáltal felébresztették az egészséges, normálisan gondolkodó, nemzeti érzelmű európaiakban az önvédelmi reflexeket. Aminek akár már a júniusi európai parlamenti választásokon meglehet számukra a böjtje. Ők ferde, beteges logikájukkal úgy vélik: Európa vagy baloldali lesz, vagy nem lesz. Holott inkább az lehet a jövő, hogy a baloldal vagy valóban európai, nemzeti, szélsőség- és kommunizmusmentes lesz ― vagy előbb-utóbb nem lesz.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.