Áder János szurkolóként folytatja szombattól

MTI

2016. augusztus 4., csütörtök 14:27

Áder János részt vesz a riói olimpia megnyitó ünnepségén, majd több versenynap magyar vonatkozású eseményét is megtekinti – tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint az államfő részt vesz a XXXI. Nyári Olimpiai Játékok pénteki megnyitó ünnepségén Rio de Janerióban. „Az államfő több versenynap magyar eseményeit is megtekinti, valamint ellátogat az olimpiai faluba, ahol találkozik sportolóinkkal” – tették hozzá.

Áder Jánost útjára elkíséri felesége, Herczegh Anita.

A köztársasági elnök dél-amerikai útja során megnyitja a riói Magyar Házat, és többek között Michel Temerrel, Brazília ügyvivő elnökével, Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökével, Zajcsing Juval, a NOB alelnökével, valamint Geraldo Alckminnal, Sao Paulo állam kormányzójával egyeztet.

Áder János ellátogat Nova Friburgóba, ahol a magyarokat alapító nemzetként tartják nyilván, ezután a Sao Pauló-i Egyetemen megnyitja a II. „Magyarok Brazíliában” című konferenciát, majd találkozik az ott élő magyar közösséggel – olvasható a közleményben.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a riói olimpia záróünnepségén Orbán Viktor miniszterelnök képviseli Magyarországot.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.