Az orosz zászlót mintázza az amerikai egyenruha

MNO

2016. július 30., szombat 17:21, frissítve: hétfő 11:20

A Ralph Lauren divatház tervezte az Amerikai Egyesült Államok sportolóinak egyenruháját az olimpiai játékokra, ám a bemutatott képek láttán többen is felháborodtak.

A Ralph Lauren divatház táján nagy volt a sürgés-forgás az elmúlt napokban, tekintve, hogy a hatszáz sportoló és mintegy kétszáz edző egyenruhája a napokban készült el. A The New York Times úgy értékelte, hogy a márkának sikerült egy igazán könnyed, konzervatív és hazafias vonalat hoznia: az aranygombokkal díszített, tengerészkék zakó alá csíkos póló került, alul a nyitó eseményen fehér hosszúnadrágot, a zárórendezvényen rövidnadrágot fognak viselni a sportolók, fehér és kék tengerészcipővel.

Azonban a póló színkombinációja nem mindenkinek nyerte el a tetszését. A Yahoo Sports oldal szerzője ki is fejtette, hogy ha összehasonlítják az orosz zászlóéval, nem sokban tér el, ugyanis a lobogó színei ugyanolyan sorrendben követik egymást, mint a felsőé (fölülről lefelé fehér-kék-piros).

Mint írják, nem ez az első alkalom, hogy a Ralph Lauren befürdik az olimpiára tervezett ruháival. 2012-ben kiderült, hogy a ruhák nem az Egyesült Államokban, hanem Kínában készültek. David Lauren, a divatház globális reklámért felelős alelnöke talán ezért is sietett leszögezni a The New York Times-nak, hogy ruhái ezúttal az USA-ban készültek.

A szerkesztő ajánlja

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top-20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.