Borkai elégedett a magyar csapattal

MTI

2016. augusztus 5., péntek 21:00

Jó ideje először fordul elő, hogy egy olimpián nagyobb magyar csapat vesz részt, mint az előzőn – emelte ki Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, a riói Magyar Ház pénteki megnyitását követően, amikor az újságírókat köszöntötte.

„Ennek nem kell különösebb jelentőséget tulajdonítani, ugyanakkor azt jelzi, hogy az egyéni sportolók nagyon eredményesen szerepeltek a kvótaszerző versenyeken” – utalt arra, hogy csapatsportban csak vízilabdában indul magyar válogatott – női és férfi –, a rendszeres résztvevőnek számító kézilabdázók ezúttal lemaradtak a játékokról, akárcsak a többi csapatsportág képviselői.

Borkai elégedettségének adott hangot, miszerint tapasztalata szerint a magyar sportolók többsége a versenyére koncentrál, annak ellenére, hogy kap híreket a külvilágból, amelyek esetleg elvonhatnák a figyelmét.

„A versenyzők felkészültek. Remélem, közösen ünnepelhetünk majd a végén, és olyan jó hangulatban utazhatunk haza, mint négy éve, Londonból” – tette hozzá. Rióban 21 sportágban 160 magyar versenyző indul.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.