Cseh László bronzérmes lesz Rióban?

2016. augusztus 2., kedd 17:53

Az úszással foglalkozó, amerikai Swimswam.com oldal hosszas elemzést közöl az olimpiai úszódöntők várható befutójáról. A 200 méter pillangó legnagyobb esélyei között említik a szám világbajnokát, Cseh Lászlót, az olimpiai címvédőt, a dél-afrikai Chad le Clost és a londoni ezüstérmest, minden idők legeredményesebb úszóját, Michael Phelpst.

Cseh László eddig nyolc ezüstérmet szerzett világbajnokságon és olimpián, ebből hét alkalommal Phelps vagy Le Clos előzte meg. A magyar versenyző az idei Eb-n 1:52,91-es idővel nyert, majd kijelentette, hogy ha ilyen gyenge formában megy Rióba, akkor nagyon szomorú lesz. Ezt azóta sem tudjuk értelmezni, mert Cseh időeredményénél senki nem úszott jobbat a naptári évben, és a magyar úszó vezeti a világranglistát.

A dél-afrikai Chad le Clos a 2015-ös kazanyi világbajnokságon kikapott Cseh Lászlótól. A Swimswam szerint extra energiák kellenek a magyar klasszistól, hogy le tudja győzni az olimpián a címvédőt és a világcsúcstartót, annak ellenére, hogy Michael Phelps csak 1:54,84-es idővel győzött az amerikai válogatón, és a dél-afrikai sem nyújtott kiemelkedőt még ebben az évben.

A Swimswam Le Clos – Phelps – Cseh-befutót jósol a 200 méter pillangó döntőjében.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.