Gyárfás Hosszúról: Ha ez az ára, akkor legyen!

2016. augusztus 7., vasárnap 19:10, frissítve: vasárnap 23:22

Az úszóelnök szerint Hosszú Katinka győzelme az olimpia eddigi legnagyobb teljesítménye.

„Ha az eddigi nézeteltérésünk az ára annak, hogy Hosszú Katinka ilyen csodálatosan szerepeljen, akkor nem bánom, legyen. Nem az számít, hogy milyen a kapcsolatunk, akkor leszünk boldogok, ha Katinka kiemelkedően úszik. 400 vegyesen szárnyalt, fantasztikusan versenyzett” – mondta az MNO érdeklődésére a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Gyárfás Tamás.

Gyárfás megemlítette, hogy előzetesen két magyar érdekeltségű éremátadásra jelentkezett, a férfi 200 mell és a 200 pillangó döntője után lesz jelenése az eredményhirdetésen. Reményei szerint Cseh Lászlónak és Gyurta Dánielnek adhatja át a minél csillogóbb érmet. Ezért nem ő volt az éremátadó a 400 női vegyes döntője után.

„Nagyon boldog és végtelenül büszke vagyok Hosszú Katinka győzelme miatt. Rengeteget tett ezért a világraszóló sikerért, amely véleményem szerint a riói olimpia eddigi legnagyobb teljesítménye. Gratulálok neki ehhez!” – összegzett Gyárfás Tamás.

Hosszú Katinka vasárnap hajnalban világrekordot repesztve nyerte meg a 400 vegyest. Hétfő hajnalban a 100 m hát középdöntőjében érdekelt.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.