Gyurta ellenfele beszólt az angol válogatottnak

2016. július 31., vasárnap 19:31, frissítve: hétfő 11:21

A Berkeley-i Egyetemen tanuló, 23 éves Josh Prenot elképesztő utolsó 75 méteres hajrájának köszönheti, hogy megnyerte a 200 méteres mellúszást az amerikai válogatón. A 2:07,17 a legjobb nevezési idő a riói olimpiára. A másik amerikai, Kevin Cordes szintén 2:08 alatti idővel kvalifikált az olimpiára. A 2012-es, londonihoz képest Rióban erős az amerikai felhozatal mellúszásban.

Az angolok is fel tudnak vonultatni kiváló úszókat, 2012-ben Gyurta Dániel az angol Michael Jamiesont előzte meg a londoni olimpián. Rióban Jamieson nem lesz ott, Andrew Willis és Craig Benson viszont igen, előbbi az ötödik legjobb nevezési idővel.

Josh Prenot párhuzamot vont az angol és az amerikai úszás és a két ország labdarúgása között. „Azt hiszem, egyre jobb mellúszóink vannak, és elég rosszak vagyunk a futballban. Egyre jobban kezdünk hasonlítani Angliára” – mondta a szemtelen amerikai.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.