Hét magyar úszóérmet jósol a szakportál

2016. augusztus 3., szerda 14:59

Gyurta Dániel trónfosztás előtt áll, Hosszú Katinka tündökölni fog az ötkarikás játékokon a Swimswam.com összeállítása alapján.

Július derekán azt írtuk, a történelmi létszámú magyar olimpiai úszócsapat akár 8-9 érmet is összetempózhat a riói olimpián, és ki is részleteztük, kitől várhatják a zajos sikereket a magyarok. A Swimswam.com amerikai úszóportál, ha nem is a lelkesedés lelohasztásán fáradozik, egy egészen más eredményre jut, igaz ugyanakkor, hogy sokkal részletesebben szedi sorba, melyik úszószámban mit vár. Most összevetjük a két prognózist.

Hosszú Katinka: az Iron Ladynek két érmet, méghozzá két aranyat jósoltunk – 200 és 400 m vegyesen. Előbbin amellett, hogy ő a regnáló világbajnok, a világcsúcs is az övé, utóbbin „csak” a világ jelenlegi legjobbja, de Je Si-ven 2012-es olimpiai döntős idejét még nem érte el. Az amerikai úszóportál 400-on szintén az élre várja, a 200 méteres prognózist még nem tették közzé, de aligha fogunk mellé, ha itt is az élre várják. Azonban 200 m háton még adnak neki egy ezüstöt, 100 háton egy bronzot, reális lehet. (Swimswam: 4 érem – 2 arany, 1 ezüst, 1 bronz)

Cseh László: a minap észleltük, hogy fő számában, amelyen aranyesélyesnek tartja magát, ez a szakportál csak a harmadik helyre sorolja, egyértelmű győztesjelöltnek a dél-afrikai Chad Le Clost kikiáltva. Cseh az összeállításban nagy harcban lehet az ezüstért minden idők legeredményesebb olimpikonjával, Michael Phelpsszel, 1:52,8 körüli idővel. 100-on, amelyen szintén vezeti a világranglistát, és amelyen mi szintén esélyesnek tartjuk az éremszerzésre, Cseh a Swimswam szerint csak a 4. helyre lesz jó, mert még egy szingapúri sportoló is megelőzi majd. Meglátjuk. (Swimswam: 1 érem – 0, 0, 1)

Gyurta Dániel: esetében nem mertünk jósolni, maga is azt mondta, hatan esélyesek a dobogó bármelyik fokára, ő az egyik. A Swimswam viszonylag bátor volt az ő esetében, de a szaklap is azt írja, amitől tartunk: trónfosztás lesz 200 mellen a férfiak között. Egyetlen másodpercen belül lesz az első hét helyezett az előrejelzés szerint. (Swimswam: 1 érem – 0, 1, 0)

Kapás Boglárka: A végtelenül szimpatikus, már-már kislányos szépségű, derűs úszónő élete formájában érkezik a játékokra, és bár kedvence az olimpia programjában nem szereplő 1500 m gyors, 800-on érmet vár magától, ezt szeretnénk neki mi is. A Swimswam.com viszont megdöbbentő módon a nyolcadik helynél nem sorolja előrébb a szám Európa-bajnokát, két európait is elé sorol. Ezt nem tudjuk hová tenni... 400 m gyorson viszont elcsípheti a bronzérmet az amerikai Katie Ledecky és a szintén amerikai Leah Smith mögött. Így jöhet össze a nagy álom Boglárkának. (Swimswam: 1 érem – 0, 0, 1)

Szilágyi Liliána: a magyar úszósport zabolátlan csikójából bármilyen eredmény kijöhet Rióban 100 és 200 pillangón is, de a rövidebb távon döntőbe sem várja a szakportál, 200-on pedig hiába volt csak rosszabb benyúlással Eb-második, a döntőbe sem prognosztizálják, miközben három másik európait – köztük Hosszú Katinkát – igen. (Swimswam: 0 érem)

Verrasztó Dávid: világklasszis teljesítményre képes, ezt érett, taktikus versenyzésével az Eb-n meg is mutatta 400 m vegyesen. Azonban a Swimswam úgy látja, hiába javít a játékokon bő 3 másodpercet Eb-győztes idején, nem áll vele dobogóra, mert két japán és egy amerikai legény megelőzi. Vagy nem. Meglátjuk! (Swimswam: 0 érem)

Risztov Éva: London olimpiai aranyérmese top formában van, 10 km-en a harmadik helyről zárták ki a júliusi Eb-n, de biztos, hogy a világ élvonalában van. Róla nem szól a medencés összeállítás, de mivel rajta kívül még egy Európa-klasszis lesz a mezőnyben (Olasz Anna), egyikükre érdemes lesz figyelni az olimpia végén rendezett versenyben. Vagy mindkettőjükre. (Swimswam: -)

Összességében a Swimswam a magyar úszócsapatnak 7 érmet jósol, ebből 2 aranyat, 2 ezüstöt és 3 bronzot – tehát feltételeztük a 200 vegyesen Hosszú Katinkának bejelzett aranyat, hisz semmilyen számadat nem utal más sportoló győzelmére.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.