Hidvégi Vid: Nehéz lesz a döntőbe kerülni

MTI

2016. augusztus 4., csütörtök 16:23, frissítve: csütörtök 16:45

Hidvégi Vid arra számít, hogy nehéz lesz bejutnia a pénteken kezdődő riói olimpia nyolcfős döntőjébe lólengésben, a selejtezőben valószínűleg az alacsonyabb kiinduló pontszámú gyakorlatával vesz majd részt.

Rio: melyik magyar mikor látható?

A négy évvel ezelőtti londoni játékokon a szer fináléjában nyolcadik tornász az olimpia hivatalos oldalának nyilatkozva azt mondta, már nem is emlékszik arra, hogy 2012-ben mi történt a brit fővárosban.

„Nagyon jó felkészülésen vagyunk túl, az előző ötkarikás verseny már a múlté, nem is emlékszem rá” – jelentette ki Hidvégi. A sportoló a londoni döntőben hibázott, s gyakorlata közben leesett a lóról.

„Rióra két gyakorlattal készültem, az egyik könnyebb, a másik nehezebb, lehetséges, hogy a selejtezőben a könnyebbel szerepelek majd” – nyilatkozta a 29 éves tornász. A fináléra még nem gondol: „Ha sikerül döntőbe jutnom, akkor majd meglátjuk, hogy ott mi történik. Lólengésben nem lesz könnyű a legjobb nyolc közé kerülni.”

A lólengés selejtezőjét 6-án, szombaton, a döntőt 14-én, vasárnap rendezik. Hidvégi mellett még egy magyar tornász, Kovács Zsófia versenyez Rio de Janeiroban.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.