Matyas Szabo német kardvívót nagy megtiszteltetés érte

MTI

2016. augusztus 3., szerda 20:36

Az erdélyi származású, német színekben versenyző kardvívó, Matyas Szabo is futhat az olimpiai lánggal a pénteki, Rio de Janeiró-i megnyitóünnepség előtt.

Michael Vesper, a németek küldöttségvezetője szerdán elmondta, hogy sorsolással választották ki az európai sportolók közül, ki futhat a lánggal csütörtökön az olimpiai faluban.

A 24 éves vívónak ez lesz az első olimpiája. Az erdélyi származású Matyas Szabo a 2007/08-as idényben még Romániát képviselte, majd úgy döntött, hogy német színekben folytatja pályafutását, részben azért, mert édesapját, az olimpiai bronzérmes Szabó Vilmost kinevezték a német felnőtt kardválogatott vezetőedzőjévé.

Édesanyja, a tőrvívó Lázár Réka egyéniben világbajnoki címet és olimpiai ezüstérmet is nyert román színekben. A Szabó házaspár az 1990-es évek közepén települt Németországba.

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.