Matyas Szabo német kardvívót nagy megtiszteltetés érte

MTI

2016. augusztus 3., szerda 20:36

Az erdélyi származású, német színekben versenyző kardvívó, Matyas Szabo is futhat az olimpiai lánggal a pénteki, Rio de Janeiró-i megnyitóünnepség előtt.

Michael Vesper, a németek küldöttségvezetője szerdán elmondta, hogy sorsolással választották ki az európai sportolók közül, ki futhat a lánggal csütörtökön az olimpiai faluban.

A 24 éves vívónak ez lesz az első olimpiája. Az erdélyi származású Matyas Szabo a 2007/08-as idényben még Romániát képviselte, majd úgy döntött, hogy német színekben folytatja pályafutását, részben azért, mert édesapját, az olimpiai bronzérmes Szabó Vilmost kinevezték a német felnőtt kardválogatott vezetőedzőjévé.

Édesanyja, a tőrvívó Lázár Réka egyéniben világbajnoki címet és olimpiai ezüstérmet is nyert román színekben. A Szabó házaspár az 1990-es évek közepén települt Németországba.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.