Nagy kéréssel fordul Phelpshez Kenderesi Tamás

MTI

2016. augusztus 5., péntek 14:59

Legnagyobb bálványa, példaképe, Michael Phelps mellett úszhat a riói olimpián 200 méter pillangón Kenderesi Tamás, akinek egy különleges kérése is van minden idők legeredményesebb olimpikonjához.

A 19 éves ifjúsági olimpiai bajnok magyar versenyző az MTI-nek elmondta, tetoválást szeretne készíttetni az oldalára, amelyen az amerikai világsztár egyik híres jelmondata állna. „The more you dream the more you achieve” – vagyis „Minél nagyobbat álmodsz, annál többet érsz el”, ezt a Phelps-idézetet szeretné megörökíteni a testén Kenderesi, a különlegesség azonban az lenne, hogy az alapot maga a 18-szoros olimpiai bajnok írná fel egy papírra.

„Tegnap találkoztunk, és mondtam neki, hogy szeretnék tőle kérni majd valamit. Nagyon laza és kedves volt” – mesélte Kenderesi, aki 200 méter pillangón az időeredmények alapján számításai szerint éppen példaképe mellett úszik majd az előfutamban, ő a 3-as, Phelps pedig a 4-es pályán.

A versennyel kapcsolatban Kenderesi elmondta, hatalmas erőt adhat neki, hogy olyan fantasztikus sportolókkal úszhat majd együtt, mint Phelps vagy éppen a szám címvédője, a dél-afrikai Chad Le Clos, illetve a világbajnoki címvédő Cseh László. Ugyanakkor hozzátette, véleménye szerint ahhoz, hogy a fináléban jó pályán indulhasson, mindenképpen meg kellene javítania 1:54.79 perces egyéni legjobbját.

Phelps ebben az évben még nem úszott ilyen jó időt, az amerikai olimpiai válogatón 1:55.17 perces idővel nyert, azonban Kenderesi szerint ez semmit sem jelent, már csak azért sem, mert 100 méter után még a világcsúcs-részidő közelében volt.

Kenderesi Tamás elmondta még, hogy legnagyobb álma valósulna meg, ha érmet szerezne, annak pedig különösen örülne, ha két magyar állna a dobogón Rióban a 200 méter pillangó után.

A szerkesztő ajánlja

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.

Póla Gergely

Minden második Orbán Viktoré 2017 kifejezései közül

Szavazzon, hogy a döntőbe jutott tíz szó és szókapcsolat közül melyik legyen a 2017-es év kifejezése.

Vég Márton

Seszták Miklósék nem aprózzák el, a miniszter köréhez került az Erzsébet hotel

Elvesztette közvagyon jellegét az egymilliárdért megvásárolt nyíregyházi szálloda.