Legendás szobatársak küzdelme

2016. augusztus 9., kedd 10:30, frissítve: kedd 21:24

Tavasszal nagy esély volt rá, hogy Imre Géza és Boczkó Gábor – akik saját megfogalmazásuk szerint évtizedeken át éltek együtt edzőtáborok és külföldi versenyek miatt – egymás ellen vív majd a riói olimpiáért a márciusi budapesti Grand Prix-n. Párbajtőrcsapatunk ugyanis nehéz helyzetben volt a világranglistán, és ha nem jutott volna ki Rióba, csupán egy magyar egyéni versenyző képviselhette volna a színeinket, mégpedig az, aki előbb áll áprilisban az olimpiai kvalifikációs ranglistán a két klasszis közül.

Csakhogy végül a csapat hihetetlen harcban kivívta a riói részvételt a vancouveri világkupán, így Imre, Boczkó sőt a befejezőember, Rédli András is pástra léphet a játékokon, egyéniben és csapatban is. Ma az egyénin a sor.

Mindhárom versenyzőnk volt már egyéni Európa-bajnok, Boczkó Gábor háromszor is. Imre Géza egyéni világbajnok is, sőt vb-címvédőként érkezett az olimpiára. Ha Boczkóval együtt megnyeri az első meccsét, ellene vív majd a nyolcaddöntőben. Rédlinek már a 32 közé jutásért küzdenie kell 14.30-tól.

Imre Gézának a mostani az ötödik olimpiája, már 1996-ban, Atlantában is ott volt, és bronzérmet szerzett egyéniben. 2004-ben Athénban csapatban lett ezüstérmes Boczkó Gáborral együtt, míg a fenti trió együtt nyert vb-címet 2013-ban Budapesten.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.