Legendás szobatársak küzdelme

Arday Attila

Arday Attila

2016. augusztus 9., kedd 10:30, frissítve: kedd 21:24

Tavasszal nagy esély volt rá, hogy Imre Géza és Boczkó Gábor – akik saját megfogalmazásuk szerint évtizedeken át éltek együtt edzőtáborok és külföldi versenyek miatt – egymás ellen vív majd a riói olimpiáért a márciusi budapesti Grand Prix-n. Párbajtőrcsapatunk ugyanis nehéz helyzetben volt a világranglistán, és ha nem jutott volna ki Rióba, csupán egy magyar egyéni versenyző képviselhette volna a színeinket, mégpedig az, aki előbb áll áprilisban az olimpiai kvalifikációs ranglistán a két klasszis közül.

Csakhogy végül a csapat hihetetlen harcban kivívta a riói részvételt a vancouveri világkupán, így Imre, Boczkó sőt a befejezőember, Rédli András is pástra léphet a játékokon, egyéniben és csapatban is. Ma az egyénin a sor.

Mindhárom versenyzőnk volt már egyéni Európa-bajnok, Boczkó Gábor háromszor is. Imre Géza egyéni világbajnok is, sőt vb-címvédőként érkezett az olimpiára. Ha Boczkóval együtt megnyeri az első meccsét, ellene vív majd a nyolcaddöntőben. Rédlinek már a 32 közé jutásért küzdenie kell 14.30-tól.

Imre Gézának a mostani az ötödik olimpiája, már 1996-ban, Atlantában is ott volt, és bronzérmet szerzett egyéniben. 2004-ben Athénban csapatban lett ezüstérmes Boczkó Gáborral együtt, míg a fenti trió együtt nyert vb-címet 2013-ban Budapesten.

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.